Ιατρεία: ΤΡΙΚΑΛΑ και ΓΡΕΒΕΝΑ Συνεργάτης με: ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ Τρικάλων

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Έχουμε εμπειρία στην εκτέλεση μιας μεγάλης σειράς γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων. Προσεγγίζουμε το πρόβλημα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Πριν από κάθε επέμβαση συζητάμε μαζί διεξοδικά τις επιλογές που υπάρχουν. Εξετάζουμε πάντα την πιθανότητα εκτέλεσης ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου όπως η λαπαροσκόπηση, καθώς και εναλλακτικές μη επεμβατικές θεραπείες.

Επεμβάσεις με ημερήσια νοσηλεία (One day cases)

Για την διενέργεια κάποιων επεμβάσεων είναι απαραίτητη μόνο μία ολιγόωρη νοσηλεία. Η διάρκειά τους είναι συνήθως λιγότερο από μία ώρα και παίρνετε εξιτήριο σε μία με δύο ώρες. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται μια ήπια καταστολή, με την συνδρομή αναισθησιολόγου φυσικά. Τέτοιες επεμβάσεις είναι:

  • Η διάνοιξη αποστήματος ή η αφαίρεση κύστεως βαρθολινείου αδένα.
  • Η θεραπευτική και η διαγνωστική απόξεση της ενδομήτριας κοιλότητας.
  • Η κωνοειδής εκτομή του τραχήλου της μήτρας.
  • Αποκατάσταση χαλαρότητας του κολπικού τοιχώματος (κυστεοκήλη, ορθοκήλη).

Ελάχιστα επεμβατικές γυναικολογικές επεμβάσεις

Εφαρμόζουμε νέες χειρουργικές μεθόδους για την αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων που προσφέρουν σε σχέση με την κλασσική ανοιχτή χειρουργική, ταχεία ανάρρωση, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, απουσία ουλών, μικρότερη νοσηλεία και ταχύτερη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Υστεροσκόπηση για αντιμετώπιση πολύποδων υποβλεννογονίων ινομυωμάτων, διαφραγμάτων της μήτρας.

Λαπαροσκόπηση για τη διάγνωση υπογονιμότητας, ενδομητρίωσης, χειρουργική ινομυωμάτων μικρού και μεγάλου μεγέθους, εξαρτηματικών όγκων, κύστεων ωοθήκης, εξωμητρίου κύησης, υστερεκτομής χειρουργικής αποκατάστασης πυελικού εδάφους.

Για μεγαλύτερες επεμβάσεις που χρειάζονται περισσότερες ημέρες νοσηλείας είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που προσφέρει. Τέτοιες επεμβάσεις είναι:

  • Υστερεκτομή κοιλιακή, κολπική ή λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενη.
  • Ινομυωματεκτομή.
  • Αφαίρεση όγκων ωοθηκών.
  • Επεμβάσεις αποκατάστασης πυελικού εδάφους.

Σε περιπτώσεις ογκολογικών περιστατικών ή απαιτητικών περιπτώσεων συνεργαζόμαστε με έμπειρους χειρουργούς – ογκολόγους καθώς και με το ογκολογικό και ακτινοθεραπευτικό team του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.