Ιατρεία: ΤΡΙΚΑΛΑ και ΓΡΕΒΕΝΑ Συνεργάτης με: ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ Τρικάλων

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ (Συνιστώμενo βιβλίo)

Εγκυμοσύνη, Συνιστώμενα βιβλία27.09.2018

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος κατά την οποία οι γυναίκες βιώνουν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους και πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να αφομοιώσουν γνώσεις και να κατανοήσουν τη διαδικασία της κύησης και του τοκετού. Στο παρελθόν, όταν οι γυναίκες παραδοσιακά γεννούσαν στο σπίτι με τη φροντίδα μαιών και γυναικών του συγγενικού τους περιβάλλοντος, η κύηση και ο τοκετός ήταν οικεία γεγονότα. Σήμερα, είναι ασύνηθες για κάποια γυναίκα να έχει τέτοια εμπειρία και γνώση αναφορικά με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, η οποία συχνά περιορίζεται σε αυτή που απέκτησε κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη.

Έτσι, πολλές, αν όχι όλες οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν την εγκυμοσύνη με δέος και περιέργεια. Αυτή η συναισθηματική κατάσταση συχνά επιβαρύνεται από την αντίληψη του γεγονότος ότι οι επιλογές ως προς τον τρόπο ζωής τους μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία των ιδίων και των μωρών τους. Για όλους αυτούς τους λόγους, επιβάλλεται να μπορούν οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Στο βιβλίο «Η εγκυμοσύνη μέρα με τη μέρα» οι πληροφορίες προέρχονται από μια ομάδα επαγγελματιών με διαφορετικό τομέα εξειδίκευσης. Οι μαίες, οι γιατροί, οι γυναικολόγοι και οι παιδίατροι, που έχουν συνεισφέρει τον κύριο όγκο των πληροφοριών στο βιβλίο αυτό, έχουν αναλάβει τη φροντίδα εκατοντάδων γυναικών σε κάθε στάδιο της κύησης και του τοκετού, έχουν διεκπεραιώσει εκατοντάδες τοκετούς και έχουν παράσχει φροντίδα και υποστήριξη σε πάμπολλες γυναίκες και μωρά μετά τη γέννηση.

Η αναλυτική περιγραφή της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της μετά τον τοκετό περιόδου με βάση την εξειδικευμένη τους γνώση συμπληρώνεται από ειδικές πληροφορίες περί διατροφής και άσκησης από διατροφολόγο και γυμναστή. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται -ταυτόχρονα πρακτικές, λεπτομερείς, με απλές εξηγήσεις και συμβουλές- παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται οι γυναίκες ώστε να σχεδιάσουν την εγκυμοσύνη τους, να αποδεχτούν τις αλλαγές που θα βιώσουν και να καταρτίσουν ένα ασφαλές και κατάλληλο πλάνο.

Τα περισσότερα βιβλία για την εγκυμοσύνη είναι γραμμένα για γυναίκες. Σήμερα, ωστόσο, πολλοί άνδρες επιθυμούν και αυτοί να παρακολουθούν από κοντά την ανάπτυξη του αγέννητου μωρού τους, έχουν όμως λίγες πληροφορίες και συχνά νιώθουν αποκλεισμένοι. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν πληροφορίες που θα καθησυχάσουν τους συντρόφους των εγκύων γυναικών σχετικά με τις αλλαγές που θα συμβούν κατά την κύηση, καθώς και συμβουλές για το πώς οι γυναίκες θα αναθέσουν συγκεκριμένους ρόλους στους συντρόφους τους κατά την εγκυμοσύνη και τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού.

(Από την εισαγωγή της έκδοσης)